Velika akcija policije: Otkriveno 9.542 prekršaja vozača autobusa i kamiona

SRBIJA – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja vozača teretnih vozila i autobusa, otkrili su 9.542 prekršaja, od kojih se najveći broj odnosio na prekoračenja vremena upravljanja vozilom i drugih prekršaja vezanih za tahografe.

 

U akciji koja je sprovedena od 7. do 13. februara na putevima Srbije, saobraćajna policija kontrolisala je 1.390 autobusa i 14.094 kamiona i otkrila 626 prekršaja koja su učinili vozači autobusa i 8.916 koja su učinili vozači teretnih vozila, saopštio je MUP.

Od ukupno 1.390 kontrolisanih autobusa, skoro trećina vozača (203) sankcionisana je zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja vezanih za tahografe, dok su 93 vozača sankcionisana zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije, a 92 zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

Najviše vozača autobusa sankcionisano je na teritoriji Policijske uprave Kragujevac – 73, na teritoriji Policijske uprave Subotica – 64, a na teritoriji Policijske uprave Niš – 54 vozača.

Kad je reč o kontroli teretnih vozila, 2.127 vozača sankcionisano je zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja vezanih za tahografe, a 1.299 vozača zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije.

Takođe, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 1.139 vozača, zbog prekoračenja brzine 301, dok je 26 vozača isključeno iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Najviše vozača kamiona sankcionisano je na teritoriji Policijske uprave Niš – 957, na teritoriji Policijske uprave Šabac – 701, a na teritoriji Policijske uprave Požarevac – 585 vozača.

Akcija saobraćajne policije bila je usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila, a istovremeno je sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: