Vegansko jelo iz Srbije osvojilo svet

Iako većina ljudi u našoj zemlji voli da jede meso, naš nacionalni tim pokazao je da znamo šta je dobar veganski specijalitet.

Profesor i studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu osvojili su srebrnu medalju u kategoriji veganskih jela, u takmičenju koje okuplja najbolje kuvare iz celog sveta, u organizaciji Svetske asocijacije kuvarskih organizacija.

Studenti i profesori pripremili su tri veganska jela, dva slana i jedno slatko. Ovo nije prva nagrada koju studenti gastronomije sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu osvajaju.

Vegansko jelo koje odražava bogatsvo srpske gastronomije i tradicije, zauzelo je sam vrh svetskog kulinarstva. Zanimljivo je da su srpski začini, kao što je kamilica, osvojili svet veganske kuhinje.

– Prvi dan je bio predjelo od veganske varijacije valjušaka od crvenog sočiva u sosu od spanaća, sa džemom od paradajza. Drugi jelo je činilo glavno jelo – panakota od tri vrste pečuraka i bundeve, zajedno sa burgerom od heljde i začina, a treći deo je bio dezer – čokoladni kolač sa insertom od kokosa, čipsom od kamilice, penom od kamilice i gelom od manga – objasnila je studentkinja Saveta Bikić.

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još: