logo transparend vojvodina uzivo

Večeras počinje manifestacija “Dani Nikole Tesle u Subotici”

dani nikole tesle - subotica
SUBOTICA – Udruženje Ličana “Lika” povodom Dana Udruženja i 167. godišnjice rođenja Nikole Tesle, organizuje desetu manifestaciju „Dani Nikole Tesle u Subotici“,  koja će ove godine biti održana 7. 14 . i 15 jula.

Cilj manifestacije je da neguje sećanje na lik i delo srpskog naučnika koji je zadužio čovečanstvo i čije životno delo baštini ceo svet.

Prvog dana manifestacije, večeras od 18 časova, u Vestibilu Gradske kuće, biće otvorena izložba radova Zorana Medića o  prirodnim lepotama  Like. Od 19 časova, u Velikoj većnici Gradske kuće, biće održana tribina na temu “Nikola Tesla – budućnost komunikacije među ljudima i uticaj na zdravlje”. Tom prilikom, biće uručene i nagrade učesnicma konkursa koje udruženje “Lika” organizuje svake godine.  U petak 14. jula, u okviru manifetacije, u Segedinu i Morahalomu  će biti održana izložba automobila na električni pogon.

Centralni događaj manifestacije “Dani Nikole Tesle u Subotici”, biće održan tradicionalno na Vodici, nadomak Subotice, od 10 do 20 časova, uz celodnevni kulturno umetnički i sportski program, izložbe i razne aktivnosti za najmlađe. I ove godine će se prodavati vojnički pasulj, a deo sredstava će biti usmeren u humanitarne srvhe.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.