Veće plate, 20.000 pomoći i nove kolege u Pošti Srbije

BEOGRAD – U Pošti Srbije potpisan aneks kolektivnog ugovora kojim se formalizuje dogovor Vlade Srbije i rukovodstva pojedinih sindikata

Vršilac dužnosti direktora „Pošte Srbije“, Zoran Đorđević, potpisao je danas aneks kolektivnog ugovora sa predstavnicima dva reprezentativna sindikata tog javnog preduzeća, „Sindikatom PTT Srbije“ i „Sindikatom Radnik“. Potpisivanju aneksa prisustvovao je i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.

– Ovaj aneks kolektivnog ugovora je bitna stavka u realizaciji sporazuma koju je predsednica Vlade Ana Brnabić 15. novembra potpisala sa dva reprezentativna sindikata, sa jednim nereprezentativnim i sa rukovodstvom „Pošta Srbije“ povodom prekida obustave rada od strane dela zaposlenih u „Pošto Srbije” – kazao je Jovanović   za Tanjug nakon potpisivanja.

On je podsetio da je 23. i 24. novembra svim zaposlenima u „Pošti“ već isplaćeno 20.000 dinara pomoći, osim onima na slobodnim danima.

Jovanović je rekao i da je vladina komisija odobrila 28. novembra prijem na neodređeno 232 novih radnika u tehnologiji i da se ovim aneksom kolektivnog ugovora koji je danas potpisan definiše povećanje plate zaposlenih u tehnologiji u iznosu od 10 odsto počev od 1. novembra ove godine.

On je naglasio i da zaposlene u tehnologiji, kao i administraciji, od 1.januara očekuje i dodatno povećanje plate od 10 odsto, dok se ta povišica ne odnosi na  zarade poslovodstva.

– Ovim povećanjima  kumulativno povećanje plate zaposlenih u tehnologiji u odnosu na 1. novembar biće ukupno 21 odsto – kazao je Jovanović.

On je dodao i da će u skladu sa sporazumom koji je potpisala predsednica Vlade Ana Brnabić, svi zaposleni koji su imali umanjene troškove i prevoza i zarada za vreme dok su bili u obustavi rada dobiti nadoknadu i troškova prevoza i zarade do 12. odnosno 15. decembra ove godine.

– Ovo je još jedna potvrda da Vlada Srbije poštuje sve obaveze i sve sporazume koje je dala radnicima „Pošte Srbije” – kazao je ministar.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.