logo transparend vojvodina uzivo

,

Važni susreti u Kataru: Predsednik Vučić s predsednicima Palestine, Bangladeša, Maldiva

SRBIJA/KATAR – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao je danas, tokom posete Kataru, gde učestvuje na konferenciji u organizaciji UN, važne susrete sa predstavnicima brojnih zemalja, sa kojima je, kako je naveo, razgovarao o mnogim bitnim temama.

„Izuzetno važan sastanak imao sam sa predsednikom Maldiva Ibrahimom Mohamedom Solihom, kojeg sam detaljnije upoznao sa situacijom u regionu Zapadnog Balkana“, naveo je Vučić na Instagramu.

Predsednik Srbije saopštio je da se sa predsednikom Maldiva saglasio da su „očuvanje mira i stabilnosti, kao i poštovanje međunarodnog prava, jedini pravi put za rešavanje svih izazova i otvorenih pitanja“.

„Govorili smo i o ekonomskoj saradnji za koju itekako ima prostora, a dogovorili smo i razmenu poseta na visokom i najvišem nivou“, naveo je Vučić.

On je napisao i da je imao „više nego srdačan susret sa prijateljem Mahmudom Abasom, predsednikom Države Palestine“, sa kojim je govorio o „aktuelnim globalnim kretanjima i pitanjima od interesa za naše zemlje“.

„S posebnim zadovoljstvom pozdravio sam predsednicu Vlade Narodne Republike Bangladeš, šeiku Hasinu Vazed, izuzetno hrabru ženu koja se na svim forumima energično bori za boljitak svoje zemlje. Pozvao sam uvaženu sagovornicu da poseti Srbiju, kako bismo mogli da nastavimo dobre razgovore o potencijalima za saradnju“, naveo je Vučić.

 On je dodao da je „prisustvovao na ovoj konferenciji od ogromnog značaja za Srbiju, ne samo zbog tema o kojima se ovde govori, već i zbog važnih susreta sa predstavnicima brojnih zemalja“, sa kojima je razgovarao o mnogim bitnim temama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Kataru od 5. do 6. marta, gde učestvuje na Konferenciji u organizaciji Ujedinjenih nacija.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.