Važna vest za Vračar: Predsednik Vučić ispunio obećanje – Dom zdravlja dobio mamograf! (FOTO)

SRBIJA – Veoma važna vest za sve Vračarce! Kao što je predsednik Aleksandar Vučić obećao u oktobru, da će 18 mamografa do kraja godine stići u zdravstvene ustanove na teritoriji cele Srbije, među kojima i DZ Vračar.

Danas jedan od njih počinje da radi baš u ovom Domu zdravlja.

– Sledeće godine nastavljamo sa nabavkom najsavremenijih mamografa koji će biti u svakom Domu zdravlja, što je od ogromnoig značaja za svaku ženu. Nama je važno zdravlje svake žene jer je žena stub porodice, žena je stub države. Svaka od njih je nečija majka, sestra, ćerka i njihovim gubitkom gubimo čitave porodice. Karcinom dojke je najčešći karcinom kod žena.

Dakle 2000 žena će od sada živeti jednako kvalitetno i jednako dugo kao svaka druga žena sa nekim drugim hroničnim oboljenjem, koja dobija hroničnu terapiju. Veoma je važno što savremena oprema i mamografi stižu u Domove zdravlja, što će tu biti omogućeno ženama za pregled, jer je mnogo psihološki lakše doći u Dom zdravlja nego u bolnicu.

Time vraćamo Domovima zdravlja ono što je izgubljeno od 2000. do 2012. godine, kada su pretvoreni samo u lekare koji usmeravaju pacijente ka bolnicama a sada će se rana dijagnostika i lečenje a samim tim i čuvanje njihovih života biti upravo u njihovim drugim kućama, što im i jeste namena a to su Domovi zdravlja.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.