Vaša četkica za zube skriva pravu opasnost!

Preporuka je da se četkice za zube ne drže u kupatilu.

Da li ste ikada razmišljali o tome šta se nalazi na vašoj četkici za zube? Možda ste svesni da na njoj žive bakterije, ali da li ste znali da se na njoj mogu naći i opasni mikroorganizmi?

Najnovija istraživanja pokazuju da četkice za zube mogu biti ozbiljan izvor bakterija i drugih štetnih mikroorganizama. U stvari, prema studiji koju je sproveo jedan univerzitet u SAD-u, na nekim četkicama za zube pronađeni su čak i tragovi fekalija!

Ovo otkriće je posebno zabrinjavajuće, jer korišćenje zagađene četkice za zube može dovesti do raznih bolesti, uključujući infekcije usne duplje, upale desni, pa čak i ozbiljnije probleme poput hepatitisa i HIV-a.

Stručnjaci savetuju da se četkica za zube menja najmanje jednom u tri meseca, ali istraživanja pokazuju da mnogi ljudi koriste istu četkicu mnogo duže od toga. Takođe, važno je da se četkice za zube ne dele sa drugima, jer se na taj način mogu prenositi opasni mikroorganizmi.

Da biste zaštitili svoje zdravlje, stručnjaci savetuju da redovno dezinfikujete četkice za zube i da ih držite na suvom mestu. Takođe, preporučuje se da se četkice za zube ne drže u kupatilu, gde su izložene vlagi i bakterijama.

Ne zaboravite da je zdravlje vaših zuba i desni od vitalnog značaja za opšte zdravlje organizma, pa budite pažljivi sa svojim četkicama za zube!

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: