Valieva ponovo na ledu! Rusko čudo od deteta jače od pada i doping afere!

Njen prvi nastup na ledu, nakon Zimskih igara biće u Saransku

Petnaestogodišnja ruska klizačica, Kamila Valieva, privukla je pažnju svojim prvim nastupom na Zimskim olimpijskim igrama, a zatim je usledio niz problema i saga oko navodnog dopinga.

Takmičenje je završila sa jednom zlatnom medaljom, dok se u poslednjem anstupu u Pekingu rasplakala na ledu, a sada se vraća, spremna da pokaže da je pravi sportista i čudo od deteta, kako su ranije navodili.

Njen prvi nastup na ledu, nakon Zimskih igara biće u Saransku, na „Channel One Cup“, gde će u konkurenciji biti samo ruske klizačice i klizači.

Ovaj kup organizovan je u terminu kada će se ostali takmičari nadmetati na Svetskom prvenstvu u Monpeljeu, na kojem je ruskim i beloruskim takmičarima zabranjen nastup zbog nemira u Ukrajini.

Njen slučaj o dopingu i dalje nije razrešen. Ruska antidoping agencija ima šest meseci od trenutka kad je Valieva dobila obaveštenje o pozitivnom nalazu, za izricanje odluke, a mogu je odlagati sve do avgusta.

Iz tog razloga, nisu dodeljene ni medalje ekipama na Zimskim olimpijskim igrama, na kojima je Rusija stigla do zlata, a pratile su ih SAD Japana, dok je Kanada bila četvrtoplasirana.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.