Lagana kremasta čorba koja će vas zasititi.
Sastojci:
500 g graška,
malo putera,
pola glavice luka,
1 struk mente,
vode po potrebi,
125 ml pavlake za kuvanje,
krem sir (količina po želji)
85 g parmezana,
so, biber i badem
Priprema:
Na malo putera i luka prodinstajte grašak. Dovoljno je nekoliko minuta, samo da dobije pun ukus luka i putera. Zatim stavite u blender pripremljen grašak, kao i sve preostale sastojke, pa miksajte dok ne postignete finu kremastu čorbu.
Ako vam treba ređa, dodajte još malo vode. Za kremastiji ukus dodajte supenu kašiku krem-sira po vašem izboru.
Za malo drugačiji ukus dodajte i nekoliko komadića tostiranih badema koji će se dobro uklopiti s ovom kombinacijom graška i mente.
Pročitajte još:
Recept Džejmi Olivera za brzu i neodoljivu karbonaru
Evo predloga Džejmi Olivera za ručak i sigurno će se svima dopasti. Sastojci: 500 g testenine (špagete, taglijateli) 4 kobasice (aromatična sveža kobasica za kuvanje i pečenje) 4 kriške iseckane pančete 3 velika žumanca 150 g sveže narendanog parmezana so, biber maslinovo ulje, malo svežeg peršuna izrendana kora limuna Priprema: Skuvajte testeninu prema upustvu na […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.