Lagana kremasta čorba koja će vas zasititi.
Sastojci:
500 g graška,
malo putera,
pola glavice luka,
1 struk mente,
vode po potrebi,
125 ml pavlake za kuvanje,
krem sir (količina po želji)
85 g parmezana,
so, biber i badem
Priprema:
Na malo putera i luka prodinstajte grašak. Dovoljno je nekoliko minuta, samo da dobije pun ukus luka i putera. Zatim stavite u blender pripremljen grašak, kao i sve preostale sastojke, pa miksajte dok ne postignete finu kremastu čorbu.
Ako vam treba ređa, dodajte još malo vode. Za kremastiji ukus dodajte supenu kašiku krem-sira po vašem izboru.
Za malo drugačiji ukus dodajte i nekoliko komadića tostiranih badema koji će se dobro uklopiti s ovom kombinacijom graška i mente.
Pročitajte još:
Posni kolač na vodi sa lešnicima i pomorandžom
Ukusan je i veoma jednostavan za pripremu. Sastojci: 2 šoljice pšeničnog griza 2 šoljice brašna 1 šoljica šećera 1 kesica praška za pecivo 100 g mlevenih lešnika sok od pola pomorandže 1 šoljica kisele vode 3 šoljice vode Sirup: sok od jedne pomorandže 3 šoljice vode 3 šoljice šećera Pripreme: Pomešati griz, brašno, šećer, prašak […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.