Uzdinci nagrađeni aplauzima na koncertu s orkestrom Nacionalnog saveta Rumuna

UZDIN – Dom kulture „Doina” iz Uzdina zajedno sa Rumunskom pravoslavnom crkvom organizovao je kulturno-umetnički program u saradnji sa orkestrom Nacionalnog saveta Rumuna.

Ovaj događaj je održan 8. oktobra u sali Doma kulture u Uzdinu.

Od 18 časova otvorena je izložba gde je predstavljena tradicionalna rumunska nošnja iz Uzdina od strane Udruženja žena „Bakice“, a od 18:30 počeo je kulturno umetnički program u Domu kulture Doina u Uzdinu.

Nastupio je orkestar Nacionalnog saveta Rumuna koji je pratito vokalne soliste i soliste na instrumentima, i folklorni ansambl Doma kulture Doina iz Uzdina, kao i ženski i muški hor.

Na događaju su se obratili Daniel Magdu, predsednik Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine, dr Trajan Kaćina, zamenik predsednika opštine Kovačica, Petar Višnjički i direktorka Doma kulture Doina iz Uzdina, Katarina Kasandra Ekovoju Ramjanc.

 

 

Ovom prilikom zamenik predsednika opštine Kovačica, Petar Višnjički, najavio je paket investicija za Uzdin, ali se i pored toga zahvalio svima na uloženom radu i trudu na negovanju rumunske narodne tradicije.

“Zadovoljstvo što se mogu večeras da pozdravim sve prisutne, kako u svoje, tako i u ime opštine Kovačica. Pozdravio bih i naše goste, mogu da kažem slobodno, prijatelje iz Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine. Zajedno smo imali dosta projekata i u nekom narednom periodu se nadam da će se tako nastaviti. Siguran sam da će na sledećim izborima u novom Savetu Uzdin imati svoje predstavnike, jer to svakako zaslužuje. Uzdin radi na očuvanju kulture Rumuna, a to je važno i za celu Vojvodinu i Srbiju. Opština Kovačica spremila je u nekom narednom periodu jedan veliki paket investicija koje će se upravo baviti kulturom. Paket je namenjen za celu opštinu, ali jedan veći deo svakako će biti usmeren ka Uzdinu”, najavio je Višnjički.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.