Uvek neka frka oko ovog čoveka! Granit Džaka ponovo razlog za medijsku gužvu u Švajcarskoj

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Komentator tokom prenosa utakmice reprezentacije rekao da mu Džaka ne fali u timu

Već dva dana u Švajcarskoj u medijima je jedna od najvažnijih fudbalskih tema Granit Džaka. Za razliku od prethodnog puta, kada su se u zemlji čokolade i satova razočarali u svog kapitena što ne želi da se vakciniše, pa je zaradio koronavirus, sada Džaka nije dao svoj doprinos skandalu, ali se on stvorio posle utakmice u Viljnusu.

Švajcarci su protiv Litvanije držali komotnih 3:0 kada je komentator na kanalu SRF novinar Saša Rojfer izgovorio rečenicu zbog koje se podigla cela nacija na noge:

I Frojler igra kao i obično. To su dva pouzdana radnika. Naravno da vam nedostaje kreativni deo koji Zakaria može da donese. Zasad je dobro. Ali i danas to govorim sasvim otvoreno: Džaka mi ne nedostaje – shvativši da je rekao nešto što bi moglo kasnije da izazove velike probleme, Rojfer je dodao:

 – Naravno da je igranje s njim još bolje, ali on ne nedostaje. Švajcarci su pronašli rešenja za ovaj problem.

Komentator nije ništa pogrešio u osećaju, ali je njegova prva misao već napravila pometnju. Zbog toga je čak i selektor Murat Jakin morao da reaguje:

Malo me iritira ova izjava. Potrebni su nam svi igrači. Svi imaju svoje dobre trenutke. Granit je u svakom trenutku pokazao da je važan timu. I to morate poštovati. Ova izjava apsolutno nije na mestu.

Novinar je, naravno, morao da nastavi sa svojim pravdanjem:

– Ostajem pri svojoj izjavi, ali ne radi se o kritikovanju Džake. On je nezamenljiv. Moje mišljenje je da je Jakin našao dobre alternative u veznom redu kombinacijom Fojlera i Zakarije. Možemo apsorbovati izostanak Džake. Švajcarska igra dobro čak i ako Granit nije u timu.

Švajcarci u poslednjem kolu kvalifikacija gostuju Italiji sa kojom se bore za prvo mesto u grupi C. Italijani imaju bolju gol razilku, ali Švajcarci su već na EP pokazali Francuzima da im nametnute podele na favorite i autsajdere ništa ne znače.

Tagovi:

Pročitajte još: