Obavezno probajte
Sastojci za fil:
60 g zelenih maslina bez košpica
čenj belog luka
60 ml maslinovog ulja
kašičica origana
400-500 g kuvanog krompira
150 g paradajza isečenog na kolutove
100 g sira
krupna morska so
Priprema:
Iseckajte sitno masline. Ogulite beli luk, izgnječite ga i propržite na ulju. Umešajte origano i sklonite sa vatre. Kuvani krompir uzduž isecite na tanke kriške.
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Obložite dva pleha papirom za pečenje.
Testo podelite na dva dela i oklagijom istanjite na dva kruga. Stavite ih na plehove i tanko pospite s malo sira.
Odozgo poređajte krompir, paradajz i masline.
Poprskajte uljem, pospite ostatkom sira i pecite u rerni oko 20 minuta. Zatim isprskajte preostalim uljem, pospite morskom solju i garnirajte origanom.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.