Usvojena preliminarna lista dobitnika stipendije Dositeja

NOVI SAD – Na sednici Fonda za mlade talente utvrđena je preliminarna lista kandidata za stipendiranje u okviru Konkursa za stipendiranje do 1050 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih i do 500 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija ѕa školsku 2022/23. godinu – Dositeja.

Kandidati su rangirani na osnovu prosečnih ocena i prema obrazovno-naučnom polju. Eventualne žalbe na Listu preliminarnih rezultata prijavljeni kandidati mogu podneti u roku od TRI radna dana od dana objavljivanja, najkasnije do 7. juna,  putem adrese elektronske pošte fond.konkursi@nitra.gov.rs.

Osim preliminarne liste, na istoj sednici, usvojena je i Odluka o povećanju broja stipendija za osnovne akademske i integrisane akademske studije za obrazovno – naučno polje medicinskih nauka kao i preraspodela stipendija za obrazovno – naučna polja društveno-humanističkih nauka, umetnosti i polje interdisciplinarnih, multidisciplinarnih i transdisciplinarnih studija za 104 stipendije.

Nakon objavljivanja Liste dobitnika stipendije po konkursu, koja će zvanično biti objavljena nakon isteka roka za žalbe, kandidati će od strane Fonda za mlade talente dobiti pisanu instrukciju o terminima zaključenja ugovora i načinu dostavljanja originalne dokumentacije koja je priložena uz elektronsku prijavu, radi provere verodostojnosti i ispravnosti dokumenata.

Studenti koji dobiju stipendiju i zaključe Ugovor o stipendiranju imaju obavezu da po završetku studija obave plaćenu stručnu praksu u javnom sektoru u trajanju od minimum tri, a maksimum devet meseci. Više detalja o stručnoj praksi na sajtu Fonda za mlade talente.

Preliminarne liste za osnovne i master akademske studije možete pogledati na sajtu Fonda za mlade talente.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: