logo transparend vojvodina uzivo

Usvojen Zaključak za pristupanje Inicijativi OECD indikatora javnog identiteta

BEOGRAD  – Na sednici Vlade Republike Srbije usvojen je Zaključak o saglasnosti za pristupanje Inicijativi OECD indikatora javnog identiteta, koji će doprineti proceni spremnosti i otpornosti sistema javnog integriteta na nacionalnom nivou u sprečavanju korupcije, lošeg upravljanja i loše potrošnje javnih sredstava.

Cilj ove inicijative nije da rangira zemlje, već da služi kao kontrolna tabla za informisanje o jačanju ključnih delova sistema integriteta, saopšteno je danas iz Vlade Srbije. Vlada Srbije usvojila je i Uredbu o izdavanju doplatne poštanske marke „Nedelja Crvenog krsta“, kojom je predviđeno da sredstva od prodaje ove poštanske marke JP „Pošta Srbije“ Beograd uplaćuje na račun Crvenog krsta Srbije. Crveni krst Srbije svake godine u periodu od 8. do 15. maja obeležava posebnu manifestaciju „Nedelja Crvenog krsta“, a Ministarstvo zdravlja je dostavilo inicijativu da se u 2024. godini izdaje doplatna poštanska marka i da se sredstva prikupljena od prodaje koriste za finansiranje delatnosti Crvenog krsta Srbije.

Članovi Vlade Srbije saglasili su se da se u okviru Inicijative „Otvoreni Balkan“ podrži studijska poseta studenata master i doktorskih studija sa Harvarda i MIT-a zemljama Balkana, od 10. do 19. maja 2024. godine pod nazivom „Balkan Trek 2.0“. Balkan Trek je studentsko putovanje za studenate master i doktorskih studija sa Harvarda i MIT-a zemljama Otvorenog Balkana (Republici Srbiji, Severnoj Makedoniji i Albaniji), koje se u poslednje dve godine održava po drugi put. Zemlje Inicijative „Otvoreni Balkan“ imale su priliku da u maju prošle godine ugoste učesnike iz 17 različitih zemalja, sa svih kontinenata izuzev Australije, sa ciljem predstavljanja inicijativa i projekata, povećanja vidljivosti naših zemalja i postavljanja temelja za zajedničke projekte u budućnosti, navedeno je u saopštenju.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.