Ustanova za sport Kovin ovog vikenda na Kosmaju realizovala akciju “Vežbanjem do zdravlja”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

KOVIN – Tmurno nedeljno jutro nije obećalo poseban ugođaj za odvažnu grupu žena, učesnica sportsko – turističke atrakcije sa akcentom na pešačenje u okviru aktivnosti „Vežbanjem do zdravlja“, a u organizaciji Ustanove za sport Kovin.

U saradnji sa Planinarskim klubom „Greben“ iz Mladenovca „ekspedicija“ je krenula iz sela Koračica ka vrhu Kosmaja. Kolona sa preko 80 učesnika iz raznih krajeva Srbije, vođena iskusnim vodičima prošla je šumovitom stazom kroz netaknutu prirodu dugu 11 kilometara.

Raznovrsno šumsko rastinje, vrleti i potoci daju poseban osećaj kontakta sa prirodom i dodatnu energiju da se utvrđena staza „savlada“. Planirane pauze su bile prilikom posete manastirima „Pavlovac“ (15. vek), „Kasteljan“ (14. vek) i Tresije (13./14. vek), zatim prilikom obilazaka Spomen kosturnice i Spomenika posvećenom palim borcima Drugog svetskog rada na vrhu Kosmaja i Vidikovcu, odakle se pruža nesvakidašnji pogled na okolinu.

Uz iskreno gostoprimstvo domaćina i posle zajedničkog ručka u Lovačkom domu, pri povratku kući razmenjivani su lepi utisci. Neko je konstatovao: „Putovanja vas prvo ostave bez reči, a onda vas pretvore u pripovedača.“

Sledeća aktivnost „Vežbanjem do zdravlja“ je akcija „Atletskom stazom“, koja je planirana za subotu, 16.oktobra, kada će za pripadnice nežnijeg pola biti organizovano vežbanje kroz atletiku, na profesionalnoj atletskoj stazi u zidinama „Smederevske tvrđave“.

Za dodatne informacije i prijave zainteresovani mogu pozvati na broj: 064/9748726.

Tagovi:

Pročitajte još: