Uspešno završena prva faza izgradnje postrojenja za prečišćavanje pijaće vode u Zrenjaninu (VIDEO)

ZRENJANIN – Uspešno je završena prva faza Projekta prečišćavanja vode u Zrenjaninu.

 

Tim povodom, gradonačelnik Simo Salapura je posetio kompaniju “Pannonian Water doo“ i tom prilikom razgovarao sa rukovodstvom.

Gradonačelnik je tokom obilaska fabrike rekao da lokalna samouprava ima odličnu komunikaciju sa investitorom i da je ubeđen da će ovaj projekat doneti građanima Zrenjanina zdravu pijaću vodu.

„ Zadovoljni smo sa prvom fazom, nastavljamo da radimo dalje, uvereni smo da zajedno sa investitorom možemo da rešimo ovaj istorijski problem, kada je u pitanju snabdevanje zdravom pijaćom vodom u gradu Zrenjaninu, naravno uz pomoć Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade. Svakodnevno komuniciramo sa investitorom, koji je uložio ogromna sredstva u ovaj projekat i uvereni smo da će ispuniti ugovorne obaveze. Kao i do sada, kada je ovaj projekat u pitanju, sve što smo radili, radili smo u cilju da građani Zrenjanina dobiju ispravnu vodu, a ne zarad političkih poena“, poručio je gradonačelnik Salapura.

Radovi u okviru druge faze realizacije ovog projekta,počinju 10. februara, kada je potrebno isključiti postrojenje sa gradske vodovodne mreže.

„ Na kraju smo prve faze izgradnje, koja je podrazumevala projektovanje i izgradnju novog predtretmana vode i rezervoara za prečišćenu vodu dovoljnog kapaciteta, to smo ispratili testovima i možemo da kažemo da smo zadovoljni rezultatima. Druga faza podrazumeva instalaciju nove opreme, kao i rehabilitaciju infrastrukture i optimizaciju programa procesa, koji bi na kraju trebalo da obezbedi vodosnabdevanje u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće. Voda treba da se isključi sa postrojenja, sa distributivne mreže, vodosnabdevanje će ponovo preuzeti  JKP „Vodovod i kanalizacija“, a kada završimo sa rehabilitacijom postrojenja ponovo se vraća vodosnabdevanje preko fabrike. Cilj je da imamo dovoljne kapacitete i što se tiče kvantiteta i što se tiče kvaliteta vode.“, poručio je direktor fabrike Aleksandar Savin

Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ preuzeće vodosnabdevanje u subotu, 10. februara, tokom večernjih sati.

Analizu prečišćene vode iz vodovodne mreže vrši Zavod za javno zdravlje Zrenjanin

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.