logo transparend vojvodina uzivo

Uspešno završena akcija podele paketića deci na Kosovu i Metohiji u organizaciji HO Srpska solidarnost

PLANDIŠTE – Humanitarna organizacija Srpska solidarnost i ove godine uspešno je nastavila akciju prikupljanja i podele paketića mališanima na Kosovu i Metohiju. U devetom po redu Najslađem karavanu do sada je prikupljeno i podeljeno više od 6 000 paketića u vrtićima i osnovnim školama u enklavama u Metohiji, centralnom i severnom delu Kosova i Kosovskom pomoravlju.

„Ovo je još jedna u nizu akcija koje smo sproveli na teritoriji Kosova i Metohije. Tokom realizacije ove akcije obilazili smo osnovne škole i vrtiće i potrudili se da izmamimo osmehe ovih mališana i da im prenesemo radost i sreću koju sa sobom nose novogodišnji i Božićni praznici. Ovoliku sreću i radost nemoguće je opisati rečima, ne samo zbog poklona koji su im podeljeni, već zbog činjenice da neko misli na njih, da ih posećuje, da im ukazuje pažnju i ljubav, da se trudi da im prenese sve želje i čestitke njihovih drugara iz centralne Srbije. Njihov osmeh i ta radost kojom nas dočekuju je naša hrana za dušu, naš podstrek i energija za bavljenje humanitarnim radom“, ističu iz organizacije Srpsla solidarnost.

Tokom ovogodišnje akcije „Najslađi karavan“ paketići su podeljeni u opštinama Oblić, Vučitrn, Kosovskoj Mitrovici, Starom Grackom, Zubinom potoku, Gračanici, Prilužju, Cernici, Goraždevcu, Lučka reka, Suvi dol, Crepulja, Lipljan, Gnjilane, Orahovac, Velika Hoča, deci raseljenih porodica iz Đakovice, Vitina, Pasjane, Klokot, Prekovce, Jasenovik, Bostane, Novo Brdo, Ranilovo, Ropotovo, Ranilug, Stanišor, Leposavić, Korminjane, Parteš. Šilovo, Koretište.

Čitava ova humaniatarna akcija realizovana je zahvaljujući angažmanu i pomoći osnovnih škola sa teritorije Republike Srbije i Republike Srpske, društveno odgovornih kompanija i ljudi dobre volje koji su nesebično pomagali u prikupljanju slatkiša i slaniša i novčanih sredstava za kupovinu, pripremu, pakovanje i transport paketića.

Svi zainteresovani koji žele da pomognu i informišu se o radu humanitarne organizacije Srpska solidarnost mogu se javiti putem mail-a srpskasolidarnost@gmail.com ili preko zvaničnog sajta organizacije https://www.srpskasolidarnost.com/

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.