Uspešno realizovana akcija “Đačko parking mesto”

BEOGRAD – U okviru akcije “Đačko parking mesto” JKP „Parking servis“ je po sedmi put doniralo nastavna sredstva osnovnim školama sa područja zonskog sistema parkiranja.

Započeo je i novi ciklus edukativnih predavanja za đake prvake o osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju “Đaci vas mole, usporite pored škole”.

U okviru ovogodišnjeg ciklusa akcije „Đačko parking mesto“ školama je uručeno 17 interaktivnih tabli, 27 projektora, četiri računara sa monitorom, 10 multifunkcionalnih štampača, dva razglasa i dva video bima”, rekla je za Tanjug Dragana Brdar iz JKP “Parking servis”. “Pozivamo sve vozače da svoje automobile parkiraju na đačkim i bebi parking mestima, jer na taj način plaćanjem parkiranja pomažu obližnjim zdravstvenim i obrazovnim ustanovama”, rekla je Brdar.

U Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ počeo je i novi ciklus edukativnih predavanja za đake prvake o osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju, rekla je Brdar.

“U okviru edukacije, do sada je izvedeno 2.350 predstava, zahvaljujući kojima je oko 235.000 đaka prvaka naučilo kako da se pravilno i bezbedno ponaša na putu od kuće do škole”, rekla je Brdar. Donaciju „Parking servisa“ primili su direktori 34 beogradske osnovne škole, a predavanju o saobraćaju prisustvovalo je oko 90 učenika prvog razreda ove novobeogradske škole, navela je.

Time je, kako je istakla, svečano završen sedmi ciklus akcije „Đačko parking mesto“, a ujedno je započet i novi ciklus edukativnih predavanja u okviru akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“ za đake prvake.

“Mi se trudimo da povećamo bezbednost dece u saobraćaju, ali i da poboljšamo uslove u kojima oni stiču svoja znanja. U saradnji sa Saobraćajnom policijom, ovo preduzeće često apeluje na vozače da opreznije voze u zonama škola, ali i da se parkiraju upravo na posebno obeleženim đačkim parking mestima, jer plaćanjem parkiranja daju donaciju školi u blizini koje se ono nalazi”, rekla je Brdar.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.