Uspešni Miholjski susreti sela u Krajišniku obogaćeni tradicijom i kulturom

SEČANJ – U okviru Dana sela u Krajišniku, održani su treći po redu “Miholjski susreti sela opštine Sečanj,” pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu i Turističke organizacije opštine Sečanj.

Ovogodišnji susreti bili su pravi uspeh, okupivši lokalno stanovništvo i goste iz drugih delova Srbije. Centralni događaj manifestacije bilo je takmičenje u pripremanju tradicionalnog bosanskog jela poznatog kao “Bosanski lonac.” Učesnici su se nadmetali u veštini pripreme ovog ukusnog jela, demonstrirajući svoje kulinarske veštine.

Pored toga, održana su razna takmičenja, uključujući bacanje kupusa sa ramena i trke u džakovima, što je dodatno doprinelo veselju i takmičarskom duhu manifestacije. Udruženja žena iz Banata takođe su se istakla, prikazujući svoju bogatu tradiciju kroz različite specijalitete ovog regiona.

 

Likovna kolonija privukla je veliki broj umetnika, a posetioci su imali priliku da uživaju u izložbi slika na otvorenom pod nazivom “Kad Krajišnik sanja.” Ovo je pružilo jedinstvenu priliku za susret umetnosti i prirode.

U večernjim satima, posetioci su mogli uživati u bogatom kulturno-umetničkom programu koji je organizovao KUD “Jadrija Tomić-Ćić,” domaćin manifestacije, zajedno sa gostima iz Drvara. Ovaj deo programa doneo je duh drvarske kulture u ravni Banata i upotpunio ga ukusima domaćih proizvoda od drenjine, uključujući sokove, likere, rakije i pekmeze, proizvedene od strane Dušanke Zeljković Demir iz Drvara pod nazivom “Voćkica Jovanče.”

Najbolji “Bosanski lonac” skuvale su članice Udruženja Žena “Mladost” iz Česterega, dok su drugo i treće mesto osvojile Udruženje Žena “Naš osmeh” iz Sečnja i Udruženje penzionera invalida i građana Boka.

Udruženje Žena “Krajišnik” priredilo je za svoje goste, pored takmičarskog dela, i prijateljsko druženje uz zvuke tamburaša. Ovogodišnji Miholjski susreti sela opštine Sečanj ostaće upamćeni po sjajnom spoju tradicije, kulture i zabave.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: