Uspešna kulturna saradnja Novog Sada i Taverinija

NOVI SAD – Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić prisustvovala je koncertu učenika Muzičke škole „Isidor Bajić“ i konzervatorijuma „Žaklin Roben“ održanom u Taverniju.

Кoncert je deo zvaničnog programa Filmskog festvala koji se održava u tom francuskom gradu i predstavlja nastavak saradnje iz oblasti kulture između Novog Sada i Tavernija koji su institucionalno povezani od 2020. godine.

Pozdravljajući prisutne u pozorištu „Madlen Reno“, članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić izrazila je zadovoljstvo zbog uspešnje saradnje dva Grada koja se odvija na bazi reciprociteta.

Foto: Grad Novi Sad

– Učenici i profesori konzervatorijuma „Žaklin Roben“ bili su naši gosti u maju mesecu kada su se sa svojim vršnjacima iz MŠ „Isidor Bajić“ upoznali i održali zajednički koncert. Veoma mi je drago što je grupa od 45 novosadskih učenika i profesora dobila priliku da dođe u Francusku, obiđe Taverni i Pariz, vide kako njihovi prijatelji žive i rade i da zajedno nastupe ovde. Ovakvi susreti višestruko su značajni, pre svega za decu i predstavljaju suštinu našeg delovanja. Nastavićemo da jačamo međunarodnu saradnju jer želimo da njihov primer slede i druge obrazovne ustanove, ustanove kulture i umetnici – izjavila je Dina Vučinić i zahvalila se gradonačelnici Tavernija Florans Porteli na srdačnom prijemu i ličnom zalaganju da se mnogi programi i projekti uspešno realizuju i da u njima učestvuju deca.

Ona je istakla da Novi Sad i Taverni već godinama neguju uspešnu saradnju u različitim oblastima delovanja, a posebno u oblasti kulture koja predstavlja jedan od  prioriteta u razvoju oba Grada.

U okviru trodnevne posete Taverniju, novosadska delegacija susrela se sa gradonačelnicom Florans Porteli i drugim gradskim zvaničnicima, prisustvovala programima Filmskog festivala i obišla znamenitosti Pariza, kao i dvorac Šantiji.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: