logo transparend vojvodina uzivo

Uskoro sanacija krova Srednje poljoprivredno-prehrambene škole u Somboru

gradsko veće
SOMBOR – Gradsko veće Grada Sombora održalo je 175. sednicu, na čijem Dnevnom redu se našlo 13. tačaka.

Na 175. sednici, članovi Gradskog veća su prihvatili predlog Plana rada Zimske službe za izvođenje radova na poslovima održavanja opštinskih puteva i ulica u zimskom periodu u Gradu Somboru, „Zimska služba“ i „Mala zimska služba u naseljenim mestima“ za sezonu 2023/2024. na predlog JKP „Prostor“ Sombor kao upravljača puteva. Poslovi Zimske službe prema predloženom Planu radova se obavljaju u periodu od 16. novembra 2023. godine do 31. marta 2024. godine. Takođe, prihvaćena je i ponuda JKP „Zelenilo“ Sombor, za održavanje opštinskih puteva i ulica u gradu Somboru i naseljenim mestima i „Mala zimska služba“, za sezonu 2023/2024. godinu. Stručno tehnički nadzor nad izvođenjem radova „Zimske službe“ vršiće JKP „Prostor“ Sombor.

Članovi Gradskog veća su, između ostalog, prihvatili predlog Prvih izmena i dopuna finansijskih planova mesnih zajednica za ovu godinu, usklađenih sa Odlukom o prvom rebalansu Odluke o budžetu Grada Sombora za 2023. godinu. Ovim predlogom, finansijski planovi mesnih zajednica, kao indirektnih korisnika Odeljenja za komunalne delatnosti, imovinsko – pravne i stambene poslove, usaglašeni su sa rashodnom stranom Posebnog dela Odluke o prvom rebalansu Odluke o budžetu grada Sombora. Pored toga, prihvaćen je i predlog Finansijskog plana za komunalnu oblast – građevinsko zemljište i putevi, a prihvaćen je i predlog Zaključka za usvajanje Drugih izmena i dopuna finansijskih planova u okviru Programa 16 – Politički sistem lokalne samouprave i Programa 15 – Opšte javne usluge Uprave za 2023. godinu. Članovi Gradskog veća su prihvatili Zaključak za usvajanje prvog rebalansa finansijskog plana za program Lokalnog ekonomskog razvoja pod nazivom „Unapređenje privrednog i investicionog ambijenta“ s ciljem dotacije nevladinim organizacijama za projekte koji su od značaja za lokalnu samoupravu. Takođe, prihvaćen je i predlog usklađenog finansijskog plana Turističke organizacije grada Sombora sa Odlukom o prvom rebalansu Odluke o budžetu Grada Sombora za 2023. godinu.

Takođe, prihvaćen je Predlog zaključka u vezi sufinansiranja projekta hitne sanacije krova Srednje poljoprivredno – prehrambene škole. Na krovu školske zgrade došlo je do pucanja dve noseće grede čijim pucanjem se ugrožava stabilnost celog krova. Na predlog Odeljenja za obrazovanje, Gradsko veće je odobrilo sredstva u iznosu od jednog miliona dinara za hitnu sanaciju krova ove škole.

Gradski većnici prihvatili su i Predlog zaključka u vezi sufinansiranja projekta Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor – razmena učenika i profesora iz Adane – Turska. Cilj projekta je razvoj neformalnog oblika obrazovanja po evropskim standardima kroz promovisanje interkulturalnog dijaloga, tolerancije i globalnog razumevanja. Grad Sombor će sufinansirati ovaj projekat u iznosu od 220 hiljada dinara.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.