logo transparend vojvodina uzivo

Uskoro počinje kompletna rekonstrukcija škole u Pećincima

PEĆINCI – Potpisan je prvi ugovor za dodelu sredstava za kompletnu rekonstrukciju osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“ u Pećincima u vrednosti 200 miliona dinara, dok će ukupna vrednost investicije biti preko 300 miliona, izjavio je proteklog petka predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić tokom obilaska ove škole.

Predsednik Đokić je istakao da je reč o investiciji koja je dugo pripremana i na koju se dugo čekalo, a koja će, kako je rekao, trenutno najlošiji obrazovni objekat u pećinačkoj opštini pretvoriti u jedan od najsavremenijih u Srbiji.

„Sredstva je obezbedila Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i izuzetno smo zahvalni predsedniku Pokrajinske vlade, gospodinu Igoru Miroviću, što je podržao ovaj za nas izuzetno važan projekat. Ovo je kapitalna investicija i radovi će započeti ove jeseni, ali u pitanju je veliki posao koji će trajati i tokom iduće godine, a Uprava će obezbediti i ostatak sredstava“ – rekao je Đokić i dodao da je pećinačka lokalna samouprava finansirala izradu projektno-tehničke dokumentacije sa četiri miliona dinara.

Foto: Opština Pećinci

Radovi će zahtevati prilagođavanje u izvođenju nastave, ali, kako nam je rekla direktorka pećinačke osnovne škole Milijana Srdić, uprava škole već priprema plan za odvijanje nastave u uslovima rekonstrukcije.

„Na samom početku školske godine nastava će se odvijati kao i do sada, ali mi već pripremamo novu organizaciju rada kako bismo spremno dočekali početak rekonstrukcije. Organizovaćemo sastanke i sa roditeljima. Svi zaposleni, učenici i roditelji imaće blagovremeno prave informacije o tome kako će se nastava odvijati tokom izvođenja radova, a pre svega ćemo voditi računa da učenici neometano nastave sa radom i da kvalitet nastave ne bude ugrožen. Svi ćemo morati da se prilagodimo novim uslovima i da pokažemo strpljenje i razumevanje, ali će zato po završetku radova biti pravo zadovoljstvo raditi u novoj i kompletno opremljenoj školi“ – izjavila je Srdić.

Predsednik Đokić je podsetio da je Opština Pećinci unapređenje obrazovanja postavila kao jedan od strateških ciljeva i da su u prethodnom periodu već kompletno rekonstruisane osnovne škole u Karlovčiću i Kupinovu, као i da je izgrađen novi vrtić u Šimanovcima.

„Trenutno je u toku kompletna rekonstrukcija osnovne škole u Brestaču, uskoro počinje rekonstrukcija škole u Pećincima, a u planu je rekonstrukcija škole u Popincima. Paralelno sa rekonstrukcijama škola u Kupinovu i Karlovčiću novi prostor je dobila i predškolska ustanova u ovim naseljima. Isti će slučaj biti i u Brestaču. Nove prostorije je dobio i vrtić u Ogaru, a pred nama je rekonstrukcija vrtića u Pećincima i rekonstrukcija i dogradnja vrtića u Obrežu. Kao opštini koja je među prvima u Srbiji po industrijskom razvoju, cilj nam je da budemo među prvima i u razvoju obrazovanja“ – rekao je prvi čovek pećinačke opštine i poručio da se sa ulaganjima u obrazovanje neće prestati dok sva deca u opštini Pećinci ne budu imala jednako dobre uslove za učenje.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.