logo transparend vojvodina uzivo

Uskoro! Nešto potpuno novo u svetu PODKASTA! Svakodnevno, lokalno i globalno- Info podkast!

NOVI SAD – Ekipa portala Gradske info je odlučila da se u pogledu podkasta vrati izvornim standardima i svim ljubiteljima ovog formata ponudi nešto što ne postoji u Srbiji, a to je INFO podkast.

Naime, podkast (eng. podcast) predstavlja digitalnu datoteku koja sadrži audio ili audio-video zapis koji se distribuira preko interneta, a namenjen je gledanju ili slušanju na računaru, digitalnom prenosnom plejeru (kao što je naprimer „Ipod“) ili mobilnom uređaju.

Iako su na početku podkasti bili isključivo u audio formatu, u Srbiji, kao i u ostatku sveta video format preuzima primat, tako da podkasti gube svoj prvobitni smisao i sve više počinju da liče na video intervjue koje viđamo svakodnevno na malim televizijskim ekranima.

Iz razloga što je format podkasta prestao da bude ono što je izvorno bio, Gradske info su odlučile da se vrate korenima i da svojim čitaocima ponude nešto sasvim novo, a to je INFO podkast.

Foto: Gradske info

Autori INFO podkasta će se svakog radnog dana u kratkoj audio formi baviti različitim društvenim, političkim, ekonomskim i kulturološkim fenomenima, kako u Srbiji, tako i na globalnom nivou.

Svi ljubitelji podkasta će imati prilike na društvenim mrežama „Facebook“, „Instagram“, „YouTube“, kao i platformama „Spotify“ i „Apple Podcast“ da prate razmišljanja autora INFO podkasta i da se informišu o svim lokalnim i globalnim temama.

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.