Uskoro izlazi srpska detektivska igra „Let Bions Be Bygones“ (VIDEO)

Bilo da ste član SGA Diskord servera ili da ste posetili neki od gejm dev događaja u poslednje vreme, malo je verovatno da niste čuli za „Let Bions Be Bygones“, detektivsku avanturu iza koje stoji Bohemian Pulp, piše sajt Asocijacije industrije video igara Srbije:

– Ako ste poželeli da probate ovu igru čim ste videli ćirilično ispisane nazive lokala, imamo super vest za vas – od 30. aprila Let Bions Be Bygones se konačno može naći na vašim Steam nalozima!
Bohemian Pulp osnovali su Đorđe i Jasmina Marković u želji da naprave manju „point-and-click“ detektivsku igru, ali je sada, koju godinu kasnije, jasno da u tome nisu uspeli – ovo nikako nije mala igra, već preko pet sati moderne „point-and-click“ avanture, koja je rešila da začini dugovečni žanr.
Kako je koncept za igru rastao, tako se umnogoljudio i tim. Đorđe Marković razvojni put svog studija komentariše ovako:
– Ono što je počelo kao moja ambicija da budem solo dev je evoluiralo u šestočlani tim koji će 30. aprila da lansira svoju prvu igru, „Let Bions Be Bygones“. Naše putovanje je priča o strasti, istrajnosti, učenju i adaptaciji, protkana tehnološkim i kreativnim istraživanjem. Igra je presek inspirisacija iz savremenih i klasičnih medija, od Dantea do Blade Runner-a, uz originalne „twist“-ove, sa dosta referenci na srpsku kulturu. Radujemo se lansiranju i nadamo se da će proći pozitivno i, takođe, nestrpljivi smo da vidimo šta nas čeka posle.
Let Bions Be Bygones prvi je naslov koji će studio objaviti, a igru izdaje MicroProse. U pitanju je narativni triler koji zajedno tka distopične i detektivske noir niti u futurističkom okruženju. Njemu parira retro pixel art koji će vas brzo i lako vratiti u zlatno doba žanra, kog se mnogi, s razlogom, prisećamo sa nemalom nostalgijom, dodaje se.
– Zato se pripremite da uđete u iznošene cipele iskusnog detektiva Džona Kupera i u njima ušetate u naselje kojim vlada bezakonje, na planeti Terrahive, gde ljudski život potpuno gubi na ceni. Od vas će se očekivati da pravite izbore, a oni će odrediti koji od mnogobrojnih mogućih ishoda ćete doživeti kroz gejmplej, čineći vaše igračko iskustvo jedinstvenim. Pored imerzije i replay vrednosti, igra će vas na ovaj način ubaciti u more moralnog sivila, pa čik isplivajte iz njega – navedeno je na sajtu.
Zajednica je igrala ključnu ulogu u oblikovanju „Let Bions Be Bygones“ kroz povratnu informaciju koju je dala isprobavajući demo (još uvek besplatno dostupan na Steam-u).

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.