Usik pred „epsku“ borbu sa Fjurijem: „Više pojaseva je u igri nego kada su se borili Luis i Holifild“

Oleksandr Usik i Fjuri boriće se u subotu u Rijadu za ujedinjenje svih titula u teškoj kategoriji. Britanski mediji podsećaju da je Usik bio šampion i u kruzer kategoriji.

Prikupljam energiju za subotu, to je veoma važan dan za mene –  izjavio je ukrajinski bokser uoči borbe sa Britancem Tajsonom Fjurijem, prenosi danas Skaj sports.

– Drugačije je u kruzeru. Ovo je teška kategorija. Ovo je kraljevska kategorija. Mnogi ljudi koji treniraju boks i imaju priliku da dođu u tešku kategoriju sanjaju o ovoj kategoriji. To je najveća kategorija, to je apsolutno kralj – rekao je ukrajinski bokser.

Usik je WBA, WBO i IBF šampion, dok Fjuri ima WBC pojas.

– To je veliko dostignuće, pošto neprikosnoveni šampion znači da si broj jedan u diviziji i sve stvari koje idu uz to, da imaš sve šampionske pojaseve odjednom. Poslednji put, u igri su bila samo tri pojasa – istakao je Fjuri.

Lenoks Luis je u novembru 1999. godine postao neprikosnoveni šampion u teškoj kategoriji pošto je pobedio Evandera Holifilda.

– Sada ima mnogo toga više za borbu. Ovo je prvi put u istoriji da ima više pojaseva, više nego kada su se borili Luis i Holifild. Veoma sam uzbuđen i radujem se tom zadatku – istakao je Fjuri.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.