Uručeni ugovori sportskim organizacijama sa teritorije opštine Apatin (VIDEO)

APATIN – U Velikoj sali Skupštine opštine Apatin, upriličeno je svečano potpisivanje Ugovora između Sportskog saveza opštine Apatin i sportskih klubova sa teritorije lokalne samouprave. Svečanom uručenju prisustvovali su predsednica opštine, Dubravka Korać i generalni sekretar Sportskog saveza opštine Apatin, Radomir Radujko. 

Prema rečima predsednice opštine Apatin, Dubravke Korać, sredstva je dobilo oko 30 sportskih kolektiva. Takođe, ona je najavila i dodatna ulaganja kada je reč o oblasti sporta.

Foto: 025.rs

„Mi smo potrudili ove godine da obezbedimo nešto više sredstava nego što je to bilo prethodne. Ono što će biti aktuelno u narednom periodu jesu nova ulaganja u sportsku infrastrukturu. Plan je da se Sportska hala koju smo počeli da sređujemo u Apatinu, da se  zameni semafor, da se zameni rasveta. Takođe, plan je da se pomogne fudbalskim klubovima u održavanju terena i ideja jeste da u toku leta podržimo pripreme mlađih kategorija određenih klubova, oni koji su najbrojniji i najaktivniji „, poručila je Korać.

Na osnovu Javnog konkursa za sufinansiranje programa u oblasti sporta, opština Apatin izdvojila je 18 miliona dinara, odnosno, 4,5 miliona za sportske organizacije od posebnog značaja za lokalnu samoupravu, 10,2 miliona za sportske organizacije u domaćim i evropskim klupskim takmičenjima za olimpijski sport, a 2,7 miliona za sportske organizacije u domaćim i evropskim klupskim takmičenjima za neolimpijski sport.

Foto: 025.rs

Za podsticanje i stvaranje uslova za unapređenje sportske rekreacije, odnosno za bavljenje sportom dece, omladine, žena i osoba sa invaliditetom opredeljeno je 600.000 dinara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.