logo transparend vojvodina uzivo

Uručeni ugovori o sufinansiranju projekata za regionalni razvoj za 23 opštine

BEOGRAD – Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek dodelio je danas ugovore o sufinansiranju projekata za izradu razvojnih dokumenata regionalnog razvoja gradonačelnicima i predsednicima 23 grada i opštine u Srbiji u vrednosti od 58.884 miliona dinara.

Ministar Đerlek istakao je da je za Program podsticanja regionalnog rasta u Republici Srbiji za 2023. godinu, koji je usvojen na inicijativu Kabineta za ravnomerni regionalni razvoj, Vlada Srbije do sada izdvojila blizu 299 miliona dinara, kako bi pospešila ravnomerni rast i razvoj naše zemlje, što je jedan od strateških prioriteta ove vlade.

Najviše novca, 240 miliona dinara, kako je istakao, izdvojeno je za razvojne, infrastrukturne saobraćajne i komunalne projekte, ali i projekte u oblasti kulture, preduzetništva i socijalne infrastrukture, kako bi se omogućili bolje uslovi za život naših građana širom Srbije i poboljšala demografska situacija u zemlji.

Kako je objasnio, pored danas dodeljenih ugovora za 23 grada i opštine u Srbiji, u prethodnom periodu potpisan je i 31 ugovor za projekte u oblasti saobraćajne, komunalne i socijalne infrastrukture, ali i projekte za podršku malim i srednjim preduzećima, koji će unaprediti život naših građana širom Srbije i obezbediti ravnomerni razvoj zemlje.

U poslednjoj deceniji u regionalni razvoj Srbije, naglasio je ministar, izdvojeno je preko tri hiljade milijardi dinara, čime je zaustavljen trend rasta dispariteta između regiona, što je veliki iskorak u ravnomernom regionalnom razvoju. On je najavio dalja ulaganja u strateške projekte koji će omogućiti stabilan razvoj zemlje u narednom periodu.

Ministar Đerlek je naveo da će za projekte izrade strateških dokumenata, putem konkursa, biti dodeljeno još 26 miliona dinara i pozvao gradove i opštine u Srbiji da konkurišu sa svojim projektima, od najvećeg značaja za građane.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.