Uručene nagrade najboljim sportistima opštine Bačka Palanka

sportisti-bp
BAČKA PALANKA – U opštini Bačka Palanka uručene su nagrade najboljim sportistima. Za najbolju sportistkinju u opštini Bačka Palanka tokom protekle 2023. godine, proglašena je Dunja Stanojev, državna reprezentativka, kajakašica „Tarkett-a”.

Epitet najboljeg sportiste za proteklu godinu pripao je reprezentativcu Srbije i kajakašu „Tarkett-a” Marku Dragosavljeviću. Najuspešniji sportisti imenovani su na svečanosti u velikoj sali Skupštine opštine Bačka Palanka. Pokrotivelj svetkovine bila je Opština, a promociju su organizovale Nedeljne novine. Posebna Plaketa uručena je Šah klubu „Hercegovac” iz Gajdobre za osvojen Kup Vojvodine.

Veliko hvala za sve što ste učinili za našu opštinu, što ste promovisali našu sredinu širom Srbije, na evropskim, svetskim i olimpijskim takmičenjima – rekao je zaslužnim sportistima zamenik predsednika opštine Mita Lačanski. – Nema tog takmičenja gde predstavnici naše opštine nisu bili među najboljima, ili najbolji. Svi smo ponosni zbog vaših rezultata. Bačka Palanka je uvek bila grad sporta i vrhunskih sportista i to će sigurno i ostati. Sportisti su naši najbolji ambasadori. Znamo da vaši rezultati nisu došli sami od sebe, da im prethode jaka volja, veliki napori i odricanja – zaključio je Lačanski.

Za najuspešniji sportski kolektiv proglašen je Kajak kanu klub „Tarkett”. Odbojkaški klub „Panonija” bio je najbolji ženski klub, najbolja ženska ekipa branila je boje stonoteniskog kluba „Tikvara”. Za najbolji muški klub proglašeni su košarkaši „Hercegovca” iz Gajdobre, a za najbolju mušku ekipu – PLK„Majevica”. Na listi najboljih u 2023-ćoj su i Aleksandar Boškov, Mateja Todorić, Vukašin Petković, Stefan Vekić, Dina Bacelj, Milica Majkić, Dragana Dukić i Luka Lakić. Na listi mladih talenata, na prva tri mesta upisana su imena Vukašina Radivojevića, Dušana Rodića i Vidaka Savića.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.