logo transparend vojvodina uzivo

Uroš Petrović o razvoju kreativnosti i novim idejama 16. maja u Kovinu

KOVIN – Književnik Uroš Petrović održaće interaktivno predavanje „Razvoj kreativnosti“ u utorak, 16. maja u Biblioteci „Vuk Karadžić“ u Kovinu.

Kulturni program počinje u 18 časova. Obuka je namenjena i deci i odraslima, odnosno svima koji su u prilici da menjaju stvari nabolje, za sebe i druge.

Uroš Petrović (1967) je književnik čija dela pomeraju granice u savremenoj literaturi za decu i mlade. Autor je više od dvadeset knjiga i dobitnik većeg broja najprestižnijih nagrada za književnost za mlade.

Po njegovom nagrađenom romanu „Peti leptir“ snimljen je prvi i za sada jedini dugometražni 3D film u istoriji srpske kinematografije. Autor je i više originalnih stonih društvenih igara, od koje su tri nagrađene priznanjem Dobra igračka Prijatelja dece Srbije i dve nagradom Gran Pri za Igračke sa svrhom. Podsticao naciju na razmišljanje i unutar kultnog serijala Fazoni i fore, kao i u kvizu Lavirint na Javnom servisu RTS kao Tvorac lavirinta i najteža prepreka za takmičare. Koautor je NTC sistema učenja, i autor koncepta Zagonetna pitanja, kao i programa za usavršavanje Kako razmišljanjem izvan ustaljenih okvira doći do novih ideja i rešenja?, Zagonetne iluzije mozga, Misli kreaKtivno i Psihološki tango. Jedan je od prvih zvaničnih kreativnih ambasadora Srbije u okviru nacionalnog projekta Srbija stvara.

Bio je predsednik Mense Srbije i jedan od najuspešnijih rešavača IQ X testa na svetu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.