Uređuje se vidikovac „Tri krsta“ u Beloj Crkvi

BELA CRKVA – U cilju stvaranja što povoljnijih uslova za interesantan i raznovrstan boravak turista, Opština Bela Crkva uz finansiranje Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija realizuje projekat uređenja vidikovca ”Tri krsta”.

Vidikovac se nalazi iznad starog jezgra grada, sa jedinstvenim pogledom na Belu Crkvu i okolinu. Sa ovog mesta vide se četiri crkve: katolička, pravoslavna, ruska, rumunska, obronci Кarpata u rumunskom Banatu, tok reke Nere, srpska sela sa druge strane Nere u Rumuniji, srpski srednjovekovni manastir Кusić i Dunav u daljini.

Planinski vazduh koji dolazi sa obronaka Кarpata ovde može najbolje da se oseti.

Urađena je kompletna rasveta, postavljen je panoramski teleskop, u planu su i nove klupe. Realizacija pojekta uređenja vidikovca “Tri krsta” još jedan je od dokaza da se konstatno radi na opremanju turističkih lokacija , proširenju sadržaja i turističke ponude.

Najlepše fotografije panorame Bele Crkva nastale su upravo na vidikovcu “Tri krsta”, a ova destinacija je obavezno mesto koje posećuju mnogobrojni turisti prilikom obilaska opštine Bela Crkva.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.