logo transparend vojvodina uzivo

Urbani mobilijar na teritoriji grada Novog Sada

NOVI SAD – Ove godine u budžetu Grada opredeljeno je 192 miliona dinara za postavljanje 1.000 klupa i 1.000 korpi na teritoriji Grada i prigradskih naselja.

Velika investicija koja je proizašla upravo iz zahteva naših sugrađana. Radovi su započeti krajem juna ove godine i do sada je postavljeno 532 klupe i 453 korpe, u više od 20 mesnih zajednica. Radimo i dalje, aktivnosti nastavljamo i 2024. godine, dok novim elementima urbanog mobilijara ne obogatimo vizuelni identitet svake mesne zajednice.

Odabir lokacija na kojima se postavljaju klupe i korpe izvršen je uvažavajući potrebe i zahteve samih stanovnika – uz objekte opšte-društvenog standarda, autobuska stajališta, na prostorima za sport i rekreaciju, u neposrednoj blizini škola i predškolskih ustanova, kao i drugim površinama javne namene, šetališnim zonama, blokovskim površinama i drugim mikrolokacijama koje su gravitirajuće zone angažovanja slobodnog vremena i odmora.

Veoma su nam važne inicijative građana i pažljivo se sagledavaju i usklađuju pri planiranju budžeta. Pozivamo Vas, nastavite sa dostavljanjem predloga, svaku inicijativu je moguće priložiti na portalu TvojGrad, kao i direktno nadležnim upravama.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.