Uprkos kiši održan “Banatski fruštuk” u Stajićevu

ZRENJANIN – Uprkos kiši i nestabilnom vremenu danas je u okviru drugog dana manifestacije “Miholjskih susreta sela” u Stajićevu održan tradicionalan “Banatski fruštuk”.

Zahvaljujući odličnoj organizacije Mesne zajednice, Udruženja žena, Udruženja penzionera i Udruženja invalida rada na današnjoj trpezi su se našli mnogobrojni banatski specijaliteti.

Predstavnice organizatora ovog dela programa Snežana Đurić i Danijela Mićić su istakle da su se ove godine svi potrudili da” Banatski fruštuk” izgleda bolje nego prethodnih godina i dodala da je tome dosta doprinela dekoracija koju je ona pripremala prethodnih nedelja.

“Ove godine na trpezi su se našle slatke i slane pite, štrudle, proje, pogače,krofne, mafini, kačamak, pogačice, vanilice, rezanci, ali i pancerote. Želeli smo da napravimo pravi banatski ambijent i mislim da smo u tome ovom dekoracijom i uspeli. Pokazali smo da smo jači od kiše i da nam je bitno da ovaj deo programa bude upriličen. Zahvalile bi se ovim divnim ljudima što su dali svoj maksimalni doprinos.“ – istakle su one.

Istovremeno, održava se i takmičenje u kuvanju riblje čorbe, a posle 17 časova se očekuje proglašenje pobednika.

Dok je posle 21 čas najavljen muzički program na velikoj bini u centru sela, na kojoj će nastupiti pevač narodne muzike Mitar Mirić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: