Upoznajte industrijske zone: Radna zona Kać – najnovija novosadska zona (FOTO, VIDEO)

NOVI SAD – Spram postojećih industrijskih zona, industrijska zona Kać je najnovija industrijska zona u Novom Sadu. Intezivno ulaganje u ovu zonu započeto je još pre nekoliko godina, a u njoj se sada nalazi veliki broj fabrika i poslovnih objekata.

Radna zona Kać – konstantna ulaganja koja prate novu industrijsku zonu

Radna zona Kać nalazi se južno od državnog puta IB-20, nedaleko od mesta Kać po kome je i dobila ime. Površina ove zone obuhvata približno 190 hektara i sklopu nje nalaze se fabrike nekih od najvećih giganata u svetu. Ova zona je jedna od najperspektivnijih industrijskih zona jer se u nju dosta ulaže. Ulaganje u zonu odnosi se pre svega na izgradnju dobre infrastrukturne i saobraćajne mreže koja će omogućiti širenje Kaćke zone i na druge kompanije.

Trenutno Radna zona Kać sa Radnom zonom Sever 4 predstavlja najznačajnije zone industrijskog razvoja koje imaju za cilj efikasno omogućavanje poslovanja brojnih kompanija.

Radna zona Kać – zona u kojoj već posluju inostrani giganti

Radna zona Kać je zona koja je građanima najpoznatija po tome što se ovde nalazi fabrika čuvene nemačke firme „Continental“ koja u Srbiji posluje na više lokacija, a u Novom Sadu na čak tri mesta. Dva mesta su fabrike, od kojih je jedna u Radnoj zoni Sever 4 sa proizvodnjom delova za instrument table vozila, a druga je u Kaću. Treća lokacija je Istraživačko razvojni centar.

Foto: Gradske info

Fabrika „Continental Automotive Serbia“ u Kaću otvorena je 2023. godine i bavi se proizvodnjom sistema za prikazivanje informacija i multimedijalnog sadržaja na ekranima. Ova megafabrika zauzima površinu od 30.000 kvadratnih metara što je čini nekoliko puta većom u odnosu na fabriku u Radnoj zoni Sever 4. U njoj je trenutno zaposleno više stotina radnika.

Foto: Gradske info

Pored „Continentala“ sa istom delatnom granom poslovaće i kineska kompanija „Jiangsu Lianbo Precision Technology Co“, koja je prošle godine ozvaničila svoj dolazak u ovu radnu zonu. Ova kompanija je u procesu otvaranja fabrike koja će se prostirati na manjoj površini od „Continentalove“, ali će zapošljavati jednak broj ljudi. Čuvena kineska fabrika u Novom Sadu proizvodiće delove za različite vrste motora automobila. Fabrika treba da zaposli oko pet stotina ljudi.

Foto: Gradske info

Pored ovih kompanija koje posluju i treba da posluju u Industrijskoj zoni Kać, ovde se nalaze i drugi poslovni i industrijski objekti poput „MDD group“, „Davax doo“, „Budućnost-R“, „Metal cnc machine Ropef“, „Panos Inzenjering“, „Unimet“ i drugi…

Foto: Gradske info

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.