Unesite proleće u svoj životni prostor, nabavite cveće koje označava nove početke

Poreklom iz severne Evrope, ovi cvetovi su se prilagodili umerenim klimama i postali zvanični cvet Velsa, posebno cenjeni na Dan Svetog Davida, 1. marta.

Sa impresivnim brojem sorti, koje se kreću između 13.000 i 25.000, narcisi dolaze u različitim oblicima i veličinama, a najpoznatiji su po svojim trubačkim varijantama.

Uzgajanje narcisa ne zahteva mnogo truda, a njihova lepota i jednostavnost održavanja čine ih popularnim izborom za prolećnu dekoraciju.

Za one koji žele da svoje domove ulepšaju buketom narcisa, važno je znati kako da produže njihovu svežinu. Prilikom sečenja, narcise treba staviti u toplu vodu i držati na hladnom mestu nekoliko sati kako bi se očvrsnule. Međutim, treba biti oprezan zbog toksina koje sadrže, koji mogu naštetiti drugim biljkama.

Da bi cvetovi duže trajali, preporučuje se sečenje stabljike pod toplom vodom i pod uglom, čime se sprečava stvaranje vazdušnih mehurića. Pri aranžiranju, narcise treba držati odvojeno od drugog cveća ili čekati 24 sata pre pravljenja mešanih buketa, zbog mlečnog soka koji mogu osloboditi.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.