Unapređenje uslova za bavljenje sportom i rekreacijom

NOVI SAD – Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, izgradnjom sportskih sadržaja atraktivnih za sve uzraste, čini javne površine korisnijim i promoviše ideju zdravog načina života, zasnovanu na sportu i rekreaciji.

U periodu od 2014. do 2021. godine, Grad Novi Sad postao je bogatiji za 19 novih sportskih terena, a izdvojena suma za tu namenu iznosi oko 85 miliona dinara.

I u tekućoj godini nastavlja se sa aktivnostima usmerenim ka tome da se Novosađanima podari što više sportskih sadržaja i omoguće što bolji uslovi za bavljenje sportom i rekreacijom.

U okviru projekta Evropska prestonica kulture – „Nova mesta“, izgrađen je novi rekreacioni teren u MZ „Gavrilo Princip“, na uglu ulica Simeona Piščevića i Branislava Borote, u vrednosti od 2,7 miliona dinara. Ovaj sportski teren, dvojake funkcije, čine basket teren i teren namenjen rekreaciji, vežbanju i igri loptom.

Foto: UGZINS

Trenutno se izvode radovi na izgradnji četiri basket terena, ukupne vrednosti 14,5 miliona dinara.

Novi tereni obogatiće teritoriju MZ „Salajka“, MZ „Slana bara“, kao i MZ „Veternik“, gde se grade dva terena.

Foto: UGZINS

U želji da se uredi što više prostora za boravak na otvorenom, bezbrižnu igru i bavljenje sportom, krucijalnim za zdravlje, Grad Novi Sad je u 2022. godini opredelio još 14,2 miliona dinara za izgradnju četiri nova sportska terena, čije će lokacije biti utvrđene u saradnji sa mesnim zajednicama.

Takođe, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu finansiraće 3,5 miliona dinara za izgradnju dva sportska terena na teritoriji MZ „Jugovićevo“, kao i 45 miliona dinara za opremanje terena pri FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku.

Sem sportskih terena, javne površine obogaćene su i drugim sadržajima namenjenim sportu i rekreaciji.

U periodu od 2014-2021. godine postavljeno je 45 teretana na otvorenom i 5 street work out terena, vrednosti od oko 65,8 miliona dinara.

Ove godine planirano je postavljanje 3 fitnes terena za mlade i 10 “street work out” terena, za šta je opredeljeno 21,3 miliona dinara.

Detaljnom analizom i sagledavanjem potreba svojih stanovnika, a vodeći računa o obezbeđivanju jednakog kvaliteta života u gradu i prigradskim naseljima,

Grad Novi Sad započeo je aktivnosti na izgradnji atletskog stadiona, koji će biti lociran na teritoriji MZ „Jugovićevo“, zatim sportskog kompleksa sa bezenima u Futogu, kao i na izgradnji poligona za ekstremne sportove, predviđenog na teritoriji MZ „Liman III“.

Grad Novi Sad će uvek nastojati da bude za teren više ispred drugih gradova u Srbiji, darujući zdravlje i radost svim generacijama Novosađana.

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: