Pasulj je popularno jelo, ali njegova priprema može biti zahtevna bez dugog potapanja u vodu pre kuvanja,
Postoje, međutim, razne metode i saveti za bržu pripremu. Korišćenje ekspres lonca može znatno skratiti vreme kuvanja, a za one koji ga nemaju, isprobani trikovi mogu biti od velike pomoći.
Jedan takav savet je dodavanje sode bikarbone tokom prvog kuvanja pasulja, što omekšava zrna. Nakon toga, pasulj se ocedi, doda se malo ulja i nova voda u odnosu 4:1. Dodatak 50 ml rakije i kuvanje još 45-50 minuta će pasulj učiniti savršeno skuvanim.
Važno je napomenuti da kvalitet i vrsta pasulja igraju ključnu ulogu u uspehu recepta. Stari ili nekvalitetni pasulj može ostati tvrd bez obzira na metodu kuvanja.
Pročitajte još:
Napravite njoke kod kuće: Recept koji svima uspeva i peca komplimente
Njoke su veoma specifične, ali veoma podsećaju na pastu, pa ih mnogi tako i pripremaju. Ipak, njoke se pripremaju drugačije i to je posebna “testenina” od krompira. Ako ste mislili da ih je teko pripremiti, ovaj recept će vam definitivno promeniti mišljenje. Sastojci za njoke: 1 kg krompira 40 g maslaca 2 jajeta 700 g brašna so Priprema njoka: Krompir oljuštite i pažljivo očistite, pa ga skuvajte u posoljenu vodu. Nemojte ga skroz skuvati, već ostavite ga da bude malo živ. Izvadite ga i zgnječite sasvim. Dodajte maslac i so, i sve sjedinite. Ostavite ga da se ogladi 15 minuta. Zatim dodajte dva […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.