Ulična akcija i tribina u Pančevu povodom Svetskog dana osoba sa Daunovim sindromom

PANČEVO – ŠOSO „Mara Mandić” organizovaće uličnu akciju u Gradskom parku u Pančevu u ponedeljak, 21. marta od 13 do 15 časova povodom obeležavanja Svetskog dana osoba sa Daunovim sindromom.

Istog dana organizovaće i tribinu i predavanje u 17 časova, u Galeriji Milorada Bate Mihailovića, u Ulici Žarka Zrenjanina 1, u Pančevu.

„Cilj je da se ukaže na specifičnost i potrebe za društvenom uključenošću dece, mladih i odraslih osoba sa Daunovim sindromom“, kaže Goran Vladić, direktor škole.

Gosti tribine će biti majka mladića sa Daunovim sindromom, stručnjak škole „Mara Mandić“ koja ima dugogodišnje iskustvo u institucionalnom zbrinjavanju dece i mladih sa Daunovim sindromom, koja je i autor mnogih projekata koji se bave drustvenom uključenošću mladih sa posebnim potrebama, stručnjak Sportskog kluba „Kliker” koji se već dugi niz godina bavi uključivanjem mladih sa posebnim potrebama u sve aktivnosti Specijalne olimpijade. Tribina će biti u formi razgovora sa učesnicima, razmene iskustava, ali i dijaloga sa svim prisutnim gostima koji dođu na tribinu.

Svetski dan osoba sa Daunovim sindromom je ustanovljen 2006. god. 21.mart je simbolično izabran jer je cilj da se ukaže na jedinstvenost trizomije 21. para hromozoma koji uzrokuju ovaj sindrom.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: