Ulepšan prostor za igru i druženje malim Kupincima

PEĆINCI – Ovog vikenda su zavšeni radovi na uređenju dela školskog dvorišta osnovne škole u Kupinovu, pored terena za male sportove.
Foto: Opština Pećinci

U okviru radova koje je finansirala Opština Pećinci, a koje su zajedničkim snagama realizovali Savet mesne zajednice Kupinovo, roditelji i deca, izlivene su nove betonske staze i postavljene žardinjere sa cvećem, nove klupe i deo restauriranog mobilijara dečjeg igrališta.

Foto: Opština Pećinci

Deca iz Kupinova sada imaju lep prostor za druženje i igru, koji se nalazi u senci drveća, neposredno pored terena za male sportove, a kako nam je rekla zamenica predsednika Saveta MZ Kupinovo, Slađana Pekić, naknadno će biti postavljene ljuljaška i vrteška, koje će upotpuniti novi prostor.

Foto: Opština Pečinci

„Deca su svoj kreativni doprinos dala u oslikavanju staza, tako da sada to nije samo betonska staza, već i modernija verzija igre školice. Metalne konstrukcije za klupe je doniralo Javno komunalno preduzeće „Sava“ iz Pećinaca, a daske za klupe je donirala rezaonica „Breza-pak“ iz Kupinova. Opština je platila ostatak potrebnog materijala, a sve radove su izveli članovi Saveta i roditelji. Kada smo složni i spremni da uložimo malo truda i malo slobodnog vremena, mnogo toga možemo i sami da uradimo za svoje naselje. Po reakcijama dece, koja se već uveliko okupljaju u novom prostoru, vidim da je ova ideja bila pun pogodak“ – izjavila je Pekić.

Foto: Opština Pečinci
U novom prostoru je postavljena i tabla sa đačkom zakletvom iz 1914. godine, koja decu podseća da treba da čuvaju prirodu i stvari u svom okruženju.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: