Ukusni su i vrlo su jednostavni za pripremu.
Sastojci:
3 krompira
2 jajeta
1 šargarepa
1 paprika
200 g feta sira
100 grama trapista
2 kašike brašna
biber po ukusu
ulje za prženje
Priprema:
U jednu šerpu stavite iseckani krompir, a u drugu 2 jajeta da se kuvaju. Na ulju propržite iseckan luk i papriku. Sklonite sa šporeta i stavite seckana kuvana jaja. Dodajte smesi izgnječene krompire, sir i brašno i dobro promešajte.
Smesu stavite u kalupe za mafine koje ste predhodno malo nauljili. Pospite rendanim kačkavaljem i pecite u zagrejenoj rerni oko 20 minuta na 200 C.
Pročitajte još:
Originalni recept za tradicionalni delikates
Da biste imali dobar kajmak, kažu u Užicu, potrebni su vam sledeći sastojci: – Dobra krava, koja daje do 20 l mleka, zelena livada sa čistim izvorom i vazduhom po mogućstvu na obroncima Zlatibora, mlada i jedra mlekarica, Ercovka – šale se Užičani. A priprema se jednostavno: sveže pomuženo mleko se skuva, izlije u posude […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.