Samo pratite korake za pripremu i dobićete savršeni ukusniji od kupovnog senfa.
Sastojci
Potrebno je:
100 g slačice
1/2 limuna
1 šolja mlake vode
po ukusu soli
1 mala kašičica karija
na vrh kašičice bibera
malo majčine dušice
malo ruzmarina
na vrh kašičice belog luka u prahu
Priprema
Staviti opranu slačicu u teglu i preliti mešavinom vode i limunovog soka. Poklopiti teglu i ostaviti u frižider 3-4 dana da slačica upije tečnost. Nakon toga sve izručiti u blender.
Miksati dugo da se sve usitni i da se dobija smesa bez grudvica, tačnije da se ne osete zrna slačice.
Dodati so i sve ostale začine i ponovo miksati da se svi začini sjedini sa smesom i da se dobije struktura senfa. Ako je potrebno dodajte malo mlake vode.
Senf staviti u teglicu, poklopiti i staviti u frižider. Najbolje je koristiti ga posle par dana kako bi senf upio sve začine, a slačica izgubila na ljutini i gorčini.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.