Dezert koji se topi u ustima.
Sastojci:
250 g integralnog keksa
120 g otopljenog maslaca
20 g šećera
kašičica smeđeg šećera
Nadev:
80 g smeđeg šećera
kesica želatina
kašičica ekstrakta od vanile
500 g rikota sira
100 g bele čokolade
kašičica meda
Priprema:
Kalup za tart premažite maslacem i pospite kašičicu smeđeg šećera. Od usitnjenog integralnog keksa, maslaca i šećera pripremite podlogu, pa je utisnite na dno kalupa. Stavite u frižider. Želatinu spremite prema uputstvima sa kesice. Rikotu, ekstrakt vanile, šećer i med izmiksajte. Pripremeljeni želatin dodajte prethodno navedenoj smesi i prelijte preko podloge od keksa. Ostavite u frižideru da odstoji dok se ne stegne, pa ukrasite bobičastim voćem i jagodama.
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.