Ukusan i brz ručak: Piletina sa paprikom i lukom

Gotovo očas posla

Sastojci:

dve kašike ulja
šest čenova belog luka
kašika rendanog đumbira
veza mladog luka
500 g pilećeg filea
glavica crnog luka
crvena, žuta i zelena paprika
šolja bistre pileće supe
dve kašičice šećera
dve kašičice skroba
kašika soja sosa
so, biber

Priprema:

U tiganju zagrejati ulje, pa propržiti iseckan crni luk. Dodati sitno isečen beli luk, mladi luk i đumbir, mešati minut-dva, pa dodati piletinu isečenu na trake.

Posoliti, pobiberiti i pržiti uz mešanje dok meso ne promeni boju.

Potom dodati iseckane paprike i pola šolje supe, pa mešati još par minuta.

Preostalu supu pomešati sa šećerom, skrobom i soja sosom, te dodati u tiganj. Mešati još pet minuta, pa poslužiti uz pirinač.

 

 

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.