Prste da poližeš. Nikad lepša posna čokoladna torta.
Sastojci
Potrebno je:
300 g brašna
250 g šećera
100 g mlevenih oraha
4 kašike kakaoa
1 kesica praška za pecivo
3 kašike džema od kajsije
1 prstohvat sode bikarbone
300 ml kisele vode
100 g suvog grožđa
Za fil:
3 kesice pudinga od čokolade
1 l vode
200 g margarina
3 kašike šećera
1 kašika brašna
50 g šećera u prahu
100 g čokolade
100 g mlevenih oraha
Priprema
Za koru, u posudu za mućenje staviti brašno i izmešati ga sa sodom bikarbonom, praškom za pecivo, šećerom, kakaom i mlevenim orasima.
Dodati džem i kiselu vodu, pa lagano umutiti mikserom samo dok se sastojci sjedine, a onda umešati i suvo grožđe.
Podeliti smesu na tri dela i ispeći tri kore na 200 stepeni oko 20-25 minuta u podmazanom i brašnom posutom plehu.
Za fil, staviti da provri 800 ml vode sa šećerom, a puding i kašiku brašna razmutiti u 200 ml vode, pa dodati u šerpu i skuvati puding. U vruće umešati čokoladu, dodati orahe, pa ostaviti da se ohladi.
Umutiti margarin sa prah šećerom, pa dodati ohlađen puding i umutiti fil. Nafilovati kore i ostaviti da se dobro ohladi i opuste kore. Može se preliti otopljenom čokoladom.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.