Ukus koji oduševljava: Posna čokoladna torta

Prste da poližeš. Nikad lepša posna čokoladna torta.

Sastojci
Potrebno je:

300 g brašna
250 g šećera
100 g mlevenih oraha
4 kašike kakaoa
1 kesica praška za pecivo
3 kašike džema od kajsije
1 prstohvat sode bikarbone
300 ml kisele vode
100 g suvog grožđa
Za fil:

3 kesice pudinga od čokolade
1 l vode
200 g margarina
3 kašike šećera
1 kašika brašna
50 g šećera u prahu
100 g čokolade
100 g mlevenih oraha
Priprema

Za koru, u posudu za mućenje staviti brašno i izmešati ga sa sodom bikarbonom, praškom za pecivo, šećerom, kakaom i mlevenim orasima.

Dodati džem i kiselu vodu, pa lagano umutiti mikserom samo dok se sastojci sjedine, a onda umešati i suvo grožđe.

Podeliti smesu na tri dela i ispeći tri kore na 200 stepeni oko 20-25 minuta u podmazanom i brašnom posutom plehu.

Za fil, staviti da provri 800 ml vode sa šećerom, a puding i kašiku brašna razmutiti u 200 ml vode, pa dodati u šerpu i skuvati puding. U vruće umešati čokoladu, dodati orahe, pa ostaviti da se ohladi.

Umutiti margarin sa prah šećerom, pa dodati ohlađen puding i umutiti fil. Nafilovati kore i ostaviti da se dobro ohladi i opuste kore. Može se preliti otopljenom čokoladom.

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.