logo transparend vojvodina uzivo

Ukus koji ćete obožavati: Mus od višanja

Osladite se
Sastojci:

300 g višanja
4 kašike šećera
1 kesica želatina
200 ml mleka
2 jajeta
200 ml slatke pavlake

Priprema:

Operite višnje i očistite ih od koštica, a zatim ih mikserom ili u blenderu izmiksajte sa dve kašike šećera i to tako da dobijete kašastu smesu. Rastvorite želatin po uputstvu na kesici i ostavite da nabubri. Stavite mleko da se zagreva, a za to vreme umutite jaja penasto, sa preostalim šećerom.

Kada mleko bude pred ključanje, ulijte lagano jaja i mešajte ih da dobijete gustu smesu u koju ćete zatim dodati želatin. Pire od višanja i umućenu slatku pavlaku dodajte na kraju i sve lepo sjedinite.

Rasporedite u staklene činije ili čaše i ostavite u frižideru da se dobro ohladi i stegne. Ukrasite sa nekoliko višanja ili šlagom, po želji, a zatim služite.

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.