Lako se priprema uz minimalan broj sastojaka a ukus fantastičan.
Sastojci
Potrebno je:
- 3 krastavca
- 180 g jogurta
- 3 čena belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- po ukusu so
- po potrebi majčina dušica
Priprema
Krastavac oljuštiti, oprati i sitno izrendati. Rendani krastavac ocediti (uzeti rukom i istisnuti svu tečnost koju je krastavac otpustio).
Oceđen krastavac staviti u dublju posudu, dodati, jogurt, maslinovo ulje, “zgnječen” belk luk i izmešati.
Zatim, dodati majčinu dušicu, posoliti po ukusu i izmešati kako bi se sastojci sjedinili. Preručiti u činiju za posluživanje. Dekorisati kolutovima krastavca. Umak dobro rashladiti pre služenja.
Pročitajte još:
Tri brza i efikasna načina za ljuštenje kore od paradajza
Sezona je paradajza i volimo ga na sve načine. Sada kada je najlepši i najsočniji najbolje je koristiti ga svežeg u brojnim receptima. A kako mnogi od njih zahtevaju da mu se skine kožica, mnoge domaćice unapred odustaju. Nekad se teško ljušti i ostavlja veliki nered u kuhinji. Ipak, to ne mora da bude tako. Postoje efikasni načini da se paradajz oljušti u svega nekoliko poteza. Mi vam donosimo tri najbolja i najlakša načina za skidanje kožice od paradajza: 1. Klasičan metod kuvanja Napravite mali rez u obliku “X” na dnu svakog paradajza. Stavite paradajze u ključalu vodu na nekoliko sekundi, dok […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.