Lako se priprema uz minimalan broj sastojaka a ukus fantastičan.
Sastojci
Potrebno je:
- 3 krastavca
- 180 g jogurta
- 3 čena belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- po ukusu so
- po potrebi majčina dušica
Priprema
Krastavac oljuštiti, oprati i sitno izrendati. Rendani krastavac ocediti (uzeti rukom i istisnuti svu tečnost koju je krastavac otpustio).
Oceđen krastavac staviti u dublju posudu, dodati, jogurt, maslinovo ulje, “zgnječen” belk luk i izmešati.
Zatim, dodati majčinu dušicu, posoliti po ukusu i izmešati kako bi se sastojci sjedinili. Preručiti u činiju za posluživanje. Dekorisati kolutovima krastavca. Umak dobro rashladiti pre služenja.
Pročitajte još:
Puna vitamina E: Maska za lice od samo dva sastojka
Podmlađuje kožu, lice i vrat uz redovnu upotrebu. Žene iz istočne kulture već vekovima koristite pirinač u službi lepote – za negu kose, lica, kože tela… Od pirinčanog mleka i brašna se prave maske za lice, kupke, pilinzi i prirodni serumi. Pirinač sadrži antioksidante, vitamin E i vitamine B grupe, orizanol, feruličnu kiselinu i mnoge minerale. […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.