logo transparend vojvodina uzivo

Uhapšeno 11 pripadnika kriminalne grupe zbog krijumčarenja migranata: Naplaćivali 250 evra po čoveku

BEOGRAD – Sva lica će uz krivičnu prijavu biti sprovedena u Javno tužilaštvo za organzovani kriminal nakon čega će ih saslušati javni tužilac

Danas je na području Beograda uhapšeno 11 pripadnika organizovane kriminalne grupe koji su u periodu od novembra 2023. godine do danas, omogućili za najmanje 59 ilegalnih migranata među kojima su državljani Iraka i Sirije, nedozvoljen tranzit kroz Srbiju, u cilju njihovog daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama Evropske Unije. Hapšenje je sprovedeno po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, a u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Službom za borbu protiv organizovanog kriminala.

Na teritoriji Beograda, lišeni su državljani Republike Srbije N. D, M. T, V. O, D. M, I. S, A. J, T. Đ, Z. N, S. N, P. K. i D. S, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili kerivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe koje su kao organizotori predvodili N. D. i M. T, izvršili su krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, radi sticanja protipravne imovinske koristi, za iznos koji se kretao od 150 do 250 evra po jednom iregularnom migrantu.

Ova organizovana kriminalna grupa je organizovala prihvat ilegalnih migranata na teritoriji Srbije, u blizini državne granice sa Republikom Bugarskom, u Dimirovgradu, Bosilegradu, Zaječaru, prihvatnom  centru u Tutinu, a potom organizovali nedozvoljen tranzit do Beograda ili do državne granice sa BiH, nakon čega su ostvarenu finansijsku korist, organizoatori i pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, delili u zavisnosti od njihovog zadatka u ostvarenoj pojedinčanoj radnji omogućavanja nedozvoljenog tranzita kroz Srbiju.

Sva lica će uz krivičnu prijavu biti sprovedena u Javno tužilaštvo za organzovani kriminal nakon čega će ih saslušati javni tužilac.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.