Ugovor o sufinansiranju projekta rekonstrukcije vodovne mreže u Svrljigu

BEOGRAD – Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković, potpisali su danas ugovor o sufinansiranju projekta rekonstrukcije vodovodne mreže u Ulici Petra Miloševića u toj opštini, za koju je opredeljeno četiri miliona dinara.

Đerlek je ukazao da je projekat koji se zajednički realizuje sa opštinom Svrljig, nastavak ulaganja Vlada Srbije u ovaj kraj, a u cilju unapređenja infrastrukture i obezbeđivanja boljih uslova života građana, saopšteno je iz kabineta ministra zaduženo za ravnomerni regionalni razvoj. On je ocenio da realizacijom važnih komunalnih i infrastrukturnih projekata Vlada Srbije pokazuje da je uz svoje građane, naročito u opštinama u kojima je ova podrška prioritetna i gde je nužno unaprediti uslove života građana.

Ministar je podsetio da je vodovodni sistem u Svrljigu izgrađen sedamdesetih godina prošlog veka i da će od njegove rekonstrukcije direktnu korist imati oko 2.000 korisnika domaćinstva i ustanove javne namene.

Đerlek je naveo i da se potpisani projekti odnose na projekte od vitalnog značaja za građane Svrljiga, dodajući da je naročito zadovoljan zbog rešavanja problema sa vodosnabdevanjem za građane koji žive u ovom delu opštine.

Marković je izrazio zahvalnost Đerleku na pažnji koju posvećuje ovoj opštini i na odličnom primeru saradnje sa lokalnim samoupravama. Naveo je da je potrebno nastaviti sa snažnijom podrškom nerazvijenim opštinama poput Svrljiga, pre svega u obezbeđivanju povoljnog ambijenta za dolazak investicija koje bi omogućile otvaranje radnih mesta za građane te opštine i bolju ekonomsku situaciju.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.