logo transparend vojvodina uzivo

Učešće Srbije u trogodišnjem pilot-programu Saveta Evrope za podršku TV serijama

SRBIJA – Sporazum između Ministarstva kulture i Saveta Evrope o finansiranju projekta „Program podrške TV serijama“ potpisali su danas potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković i direktor Direkcije za koordinaciju programa Saveta Evrope Klaus Nojkirh. Kako je navedeno na sajtu Vlade Srbije, ovaj sporazum je izuzetno značajan za oblast filma i audio-vizuelnog stvaralaštva, posebno u domenu podrške koprodukciji TV serija.

Učešćem u novom trogodišnjem pilot-programu podrške koprodukcijama TV serija (2023–2025), odnosno projektu „Program podrške TV serijama“, produkcijske kuće, umetnici i filmski radnici, kao i drugi subjekti aktivni u polju filma i filmske industrije sa teritorije Srbije, dobijaju mogućnost da ojačaju svoje kapacitete, kako na nacionalnom nivou, tako i u okviru saradnje sa regionalnim i evropskim akterima i da realizuju zajedničke evropske koprodukcione projekte u oblasti filma i audio-vizuelnog stvaralaštva, odnosno TV serija.

Trogodišnji pilot-program podrške koprodukcijama TV serija (2023–2025) deo je programa Evropskog fonda za podršku koprodukcije i distribucije kreativnih kinematografskih i audio-vizuelnih dela „Eurimages“ (Eurimaž) Saveta Evrope, čija je članica i Srbija.

Program podrške koprodukcijama TV serija promoviše evropsku kulturnu saradnju i mobilnost profesionalaca u oblasti filmske kulture i filmske industrije, razmenu kulturnih sadržaja, razvoj publike i kreativnih industrija i pruža domaćim producentskim kućama mogućnost da ostvare evropska partnerstva i dobiju značajna finansijska sredstva.

Ovom programu je do sada pristupilo 13 zemalja, članica Saveta Evrope i Fonda Eurimaž.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.